Quantcast
Πιτσιόρλας: Πρωτοβουλίες χρηματοδότησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων τους επόμενους μήνες - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Πρωτοβουλίες χρηματοδότησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων τους επόμενους μήνες

δημοσιεύτηκε:

Νομοσχέδια και πρωτοβουλίες χρηματοδότησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα έρθουν στο προσκήνιο τους επόμενους μήνες με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Πιτσιόρλας «Θα πρέπει να δώσουμε σήματα προς τις αγορές ότι η Ελλάδα έχει μια σταθερή πορεία, ότι δεν θα γυρίσει σε συνήθειες κακές του παρελθόντος και ότι θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, να ενισχύουμε τις επενδύσεις και να δημιουργούμε αναπτυξιακές προοπτικές. Κι εδώ έχουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που “ξετυλίγουμε”. Τους επόμενους μήνες θα ψηφιστούν μια σειρά από νομοσχέδια προς αυτή την κατεύθυνση κι επίσης θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες χρηματοδότησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο είναι σε εξέλιξη και το οποίο θα δείτε τους επόμενους μήνες να “ξεδιπλώνεται”».

Επιπλέον ο υπουργός σημείωσε πως «καθώς βγήκαμε από τα μνημόνια έχουμε να σκεφτούμε εκείνες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας που υπέστησαν τα μεγαλύτερα πλήγματα κατά τη μνημονιακή περίοδο, οφείλουμε να πάρουμε κάποια μέτρα που να ανακουφίζουν εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο», επισημαίνοντας πως αυτή είναι η κατηγορία των μέτρων που ψηφίζει από τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.

Εν συνεχεία επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει επίλυση κάποιων εκ των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), για την οποία σημείωσε πως «Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο πιστεύουμε ότι θα κατατεθεί στο δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ προκειμένου να προχωρήσουμε στην εξυγίανση της προβληματικής αυτής εταιρείας και να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της ελληνικής παραγωγής ζάχαρης. Κάναμε μεγάλα βήματα για να τακτοποιήσουμε και τους εργαζόμενους, κάναμε μεγάλα βήματα για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε και οι αγρότες να μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγή τους. Θεωρώ ότι θα έχουμε αίσιο τέλος, αλλά είναι μια ιστορία πονεμένη, μια ιστορία κακοδιαχείρισης πολλών χρόνων και μια ιστορία η οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο υποβαθμίζονταν πολύ σημαντικές υποδομές της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.