Quantcast
Αυτό είναι το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών - Οι προτεραιότητες - enikonomia.gr
share

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών – Οι προτεραιότητες

δημοσιεύτηκε:

Με την ομόφωνη επανεκλογή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΚΟ και γενικού διευθυντή Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Ρομπέρτο Καραχάννα, στη θέση του προέδρου ΣΕΕΠΕ για δεύτερο συνεχές εξάμηνο, ολοκληρώθηκε χθες η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η βούληση όλων των εταιρειών να αντιμετωπίσουν συντεταγμένα τα χρόνια προβλήματα του κλάδου, αλλά και να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις σημαντικές προκλήσεις ενόψει του Ενεργειακού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα ασκεί καθήκοντα από 1/2/2019 έως 31/7/2019, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ρομπέρτο Καραχάννας (ΕΚΟ ΑΒΕΕ), με αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Κονταξή (LPC ΑΕ – μέλος Ομίλου ΜΟH) και γραμματέα τον Γιάννη Αληγιζάκη (ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ). Ακολούθως, στο εξάμηνο από 1/8/2019 μέχρι και 31/1/2020, πρόεδρος θα αναλάβει ο κ. Αληγιζάκης, με αντιπρόεδρο τον κ. Κονταξή και γραμματέα τον κ. Καραχάννα. Όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΠΕ, θα υπάρξει σταδιακή εναλλαγή προσώπων στο Προεδρείο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ανά εξάμηνο, προκειμένου να εκπροσωπούνται εκ περιτροπής όλες οι Εταιρείες Εμπορίας.

«Με ομόφωνες αποφάσεις, επιδεικνύοντας σοβαρότητα και υπευθυνότητα και εστιάζοντας στα σοβαρά ζητήματα του Κλάδου, μακριά από μικροσυμφέροντα, κατορθώσαμε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του ΣΕΕΠΕ» δήλωσε κατά την ομιλία του στα μέλη του συνδέσμου ο κ. Καραχάννας, προσθέτοντας ότι πλέον ο Σύνδεσμος έχει οικοδομήσει αρραγές μέτωπο με Πρατηριούχους, Ομοσπονδίες και το Ταμείο για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Αγορά.

Προτεραιότητες του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος παραμένουν, η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, η υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών, η αντιμετώπιση της νοθείας καυσίμων, του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών και κάθε μορφής παραεμπορίου, η προστασία των πρατηριούχων που πλήττονται από αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και η εξυγίανση της αγοράς και η λειτουργία της σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Ταυτόχρονα, ενόψει και του Ενεργειακού Μετασχηματισμού, ο Κλάδος προετοιμάζεται να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και την συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.