Quantcast
Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου: Οι πολίτες να παρακολουθούν τις προθεσμίες - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου: Οι πολίτες να παρακολουθούν τις προθεσμίες

δημοσιεύτηκε:

“Καλό είναι οι πολίτες να παρακολουθούν τις προθεσμίες” σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες κτηματογράφησης δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, Βύρων Νάκος. Επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει άγχος, καθώς το χρονικό διάστημα για την υποβολή των δικαιολογητικών είναι τρεις μήνες, με δυνατότητα παράτασης για άλλους τρεις, ενώ γνωστοποιεί ότι για τη διευκόλυνση των πολιτών υπάρχει διαθέσιμο ένα χρηστικό εργαλείο στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μέσω του οποίου μπορεί ο καθένας να δηλώνει την περιοχή και τον νομό όπου βρίσκεται το ακίνητό του και να λαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γραφεία κτηματογράφησης στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων. Ωστόσο, όσοι μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και έχουν ιδιοκτησίες σε άλλα μέρη, δεν χρειάζεται να μεταβούν εκεί. Μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Κτηματολογίου που βρίσκονται στον τόπο κατοικίας τους ή να χρησιμοποιήσουν τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του φορέα” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Με αφορμή τη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα “Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται στην Κεντρική Μακεδονία”, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), ο κ. Νάκος επισημαίνει ότι στόχος της είναι να επικοινωνήσει το μήνυμα στους πολίτες ότι ξεκίνησε η κτηματογράφηση για το υπόλοιπο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.