Quantcast
"Ουραγός" στην Ε.Ε. η Ελλάδα ως προς τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

“Ουραγός” στην Ε.Ε. η Ελλάδα ως προς τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Το χαμηλότερο ποσοστό( 0, 4%) διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Ε.Ε είχε η Ελλάδα κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα ο δείκτης διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα ήταν 0,4%, σε σχέση με 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο και 0,1% το ίδιο τρίμηνο του 2017. Ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία (0,9%).

Στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη ο μέσος όρος ήταν 2,3% το τελευταίο τρίμηνο το 2018, σε σχέση με 2,2% και 2,1% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο και 2% ένα χρόνο πριν. Το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας καταγράφηκε στην Τσεχία (6%), ενώ ακολουθούν το Βέλγιο και η Γερμανία (3,4%).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε σε είκοσι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερό στο Βέλγιο, την Κύπρο, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, αλλά έπεσε στην Εσθονία, την Ιρλανδία και την Κροατία (- 0,1%) και στη Λιθουανία (-0,2%). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Τσεχία (+1,6%), στην Αυστρία (+0,8%), στη Μάλτα (+0,7%) και στη Γερμανία (+0,6%).



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.