Quantcast
Πετρόπουλος: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ανοιχτή η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ανοιχτή η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα μείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και θα ανοίξει την επομένη της δημοσίευσης του νόμου στο ΦΕΚ, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του News24/7 , ο υφυπουργός Εργασίας καταλόγισε στη ΝΔ ότι βάζει εμπόδια στην ψήφιση του νομοσχεδίου των 120 δόσεων με την πρόταση μομφής.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι η ρύθμιση προβλέπει κούρεμα 85% στις προσαυξήσεις ενώ μεσοσταθμικά η μείωση για τους ωφελούμενους θα φτάσει στο 70%.

Σημείωσε ότι 300 χιλιάδες αγρότες έχουν χρέη για τα οποία προβλέπεται 100% κούρεμα των τόκων. “100 χιλιάδες αγρότες δυσκολεύονται να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών. Για αυτό το όριο οφειλής για να βγουν στη σύνταξη ανεβαίνει από 4 στις 6 χιλιάδες” υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσε ότι περιορίζονται στα 4,5 δις οι οφειλές από τα περίπου 15 που ήταν έως τώρα ενώ για τα χρέη των εργοδοτών εξήγησε ότι εκπίπτουν 100% οι προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη εάν καταβάλλουν το ποσό ενιαίο.

“Εάν πληρώσει ο εργοδότης με δόσεις το “κούρεμα” θα πέσει στο 50%” διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Σε σχέση με τα βαρέα και ανθυγιεινά είπε ότι ανεβαίνει από 13 σε 17 χρόνια η περίοδος που πρέπει να συγκεντρώσει κάποιος 1000 ένσημα για να βγει στη σύνταξη ενώ μίλησε και για τις αιτιολογημένες απολύσεις κάνοντας λόγο για αυστηρά πλαίσια ελέγχου.

Στο πολυνομοσχέδιο έχουν ενταχθεί και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους διανομείς φαγητού καθώς μεταξύ άλλων ο εργοδότης θα πρέπει να τους προμηθεύει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Προανήγγειλε επίσης νέα θετικά μέτρα με φόντο τις 120 δόσεις που κατατίθενται σήμερα.

Όπως τόνισε ο κ. Πετρόπουλος ανακοινώσεις θα γίνουν όταν έρθει η ώρα ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να απαλλάξει από τη φορολογία τα μεγάλα κέρδη.

Χαρακτήρισε άπιστους θωμάδες” όσους -όπως είπε- δεν καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση παραμένει συνεπής σε όσα έχει δεσμευτεί. Στο στόχαστρο του βρέθηκαν και τα μέσα ενημέρωσης καθώς όπως τόνισε “αντί για ενημέρωση μετά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου είδα σήμερα παραπληροφόρηση”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.