Quantcast
Εκτίναξη της μετοχής της Eldorado Gold λόγω των πρόωρων εκλογών - enikonomia.gr
share

Εκτίναξη της μετοχής της Eldorado Gold λόγω των πρόωρων εκλογών

δημοσιεύτηκε:


H μετοχή της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold, μητρικής της «Ελληνικός Χρυσός», εκτινάχθηκε 14,6% σήμερα, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα οδηγήσουν στη νίκη της ΝΔ, που είναι φιλική στις επιχειρήσεις, και θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων αδειοδότησης που αντιμετωπίζει επί χρόνια, μεταδίδει το Reuters.

Η μετοχή της Eldorado σημείωνε άνοδο 13,7% στην απογευματινή συνεδρίαση στο Τορόντο έναντι μείωσης 0,3% που σημείωνε ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών εταιρειών χρυσού του S&P.

Η εταιρεία, με έδρα το Βανκούβερ, έχει σε λειτουργία δύο ορυχεία και δύο αναπτυξιακά προγράμματα στην Ελλάδα, ενώ έχει δυσκολίες με τις καθυστερήσεις αδειοδότησης στις Σκουριές επί χρόνια, κυρίως λόγω περιβαλλοντικών κανονισμών. «Μία πολιτική αλλαγή προς ένα πιο φιλικό στις επιχειρήσεις περιβάλλον θα έχει πιθανόν θετικές συνέπειες για τις προοπτικές της εταιρείας στη χώρα», ανέφερε σε σημείωμά του αναλυτής της εταιρείας Desjardins.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Τζορτζ Ρέιμοντ Μπερνς, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία «είναι πολύ αισιόδοξη ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να επιφέρει σημαντική αλλαγή κλίματος».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.