Quantcast
Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 - enikonomia.gr
share

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

δημοσιεύτηκε:

Στη φάση των τελικών διαπραγματεύσεων για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027 μπαίνει η ΕΕ, αφού στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο η φινλανδική προεδρία έδωσε προθεσμία μέχρι τις 26 Αυγούστου προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα κράτη-μέλη τις απαιτήσεις και τις “κόκκινες γραμμές” τους σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την περίοδο μετά το 2020, όπως ανέφερε σε ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που συμμετείχε σήμερα στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

“Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα έρχεται σε αυτή τη διαπραγματεύση με ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα. Πρώτον ότι έχει μειωθεί εξαιτίας της κρίσης σημαντικά το ΑΕΠ της και δεύτερον τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός και επισήμανε: “εμείς θα δώσουμε έναν αγώνα μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση, για να διασφαλίσουμε τόσο τα κονδύλια μας για τους αγρότες όσο και την συμμετοχή μας μ’ ένα σημαντικό ποσοστό στο Ταμείο Συνοχής, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την επαρκή χρηματοδότηση να στηρίξουμε την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας”.

Επιπλέον, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα απαντήσει σε σχετικό ερωτηματολόγιο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διμερής συνάντηση με τη φινλανδική προεδρία στις 10 Σεπετεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.