Quantcast
Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ - enikonomia.gr
share

Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή με τις προτάσεις της για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο η ΠΟΜΙΔΑ.

Αναλυτικά η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει τα εξής:

“1. Για το καλό της εθνικής μας οικονομίας η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να αρχίσει με την, έστω σταδιακή, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του, ο οποίος πολλαπλασιάζει παράλογα το φορολογικό βάρος. Μια απλή ανάγνωση των σχετικών μελετών του ΙΟΒΕ θα σας το επιβεβαιώσει.

2. Μέχρις ότου να γίνει αυτό αντιληπτό από όλους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για να είναι δίκαιη πρέπει να ισχύσει σε ίσο ποσοστό για όλους τους φορολογούμενους, δηλαδή χωρίς αποκλεισμό των μεγαλύτερων θυμάτων του.

3. Η μείωση πρέπει να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Προτείνουμε την αυτονόητη και πιο πρακτική προσέγγιση, χωρίς πονηρούς «αλγορίθμους» και «κόφτες», δηλαδή η μείωση να κατανεμηθεί σε 10% για το 2019 (με τα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν τον επόμενο μήνα) και στο υπόλοιπο 20% για το 2020, για όλους.

4. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αναιρεθεί από αυξήσεις αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε άνοδο του φορολογικού βάρους των ιδιοκτητών και θα καταστήσουν δώρο – άδωρο τον περιορισμό του ΕΝΦΙΑ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία τόσο γι΄αυτό, όσο και όλα για τα υπόλοιπα θέματα φορολογίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, η εκλογίκευση της οποίας θα βοηθήσει όσο τίποτε άλλο, στην ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας μας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.