Quantcast
"Καρφιά" Τσακαλώτου στον Στουρνάρα με αναφορές και στον... Ιζνογκούντ - Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

“Καρφιά” Τσακαλώτου στον Στουρνάρα με αναφορές και στον… Ιζνογκούντ – Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με αιχμές για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι “θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως φαίνεται έχουμε πείσει τον διοικητή της ΤτΕ ότι στο τέλος του χρόνου δεν θα έχουμε πλεόνασμα 2,9% αλλά 3,5% του ΑΕΠ. Και αυτό γιατί ενώ πριν από τις εκλογές έβγαινε και έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δαπανά λεφτά που δεν υπάρχουν και θα έχουμε πρόβλημα, τώρα δεν τον έχω ακούσει ούτε μια φορά να τοποθετηθεί για τη νέα κυβέρνηση”.

Ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε λέγοντας ότι “θα μου πείτε ότι η ΤτΕ είναι μια ανεξάρτητη Αρχή. Τέτοια ανεξαρτησία έχουμε να δούμε από τότε που ο μεγάλος βεζίρης Ιζνογκούντ ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη”.

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο στάθηκε στο ότι η κυβέρνηση βοηθά και μια άλλη κατηγορία του πληθυσμού με μεγάλες περιουσίες και όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε “όσοι έχουν περιουσία πάνω από 500.000 ευρώ δεν είναι μεσαία τάξη”.

Όσον αφορά στην αποψινή ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση :

-Είναι υπέρ του άρθρου 1 για τον ΕΝΦΙΑ αλλά θα προτιμούσε να είναι διαφορετικά άρθρα για να καταψηφίσει τη μείωση στις μεγάλες περιουσίες

-Ψηφίζει και τις 120 δόσεις, ωστόσο όπως σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος “αυτό το νομοσχέδιο είναι “much to do about nothing”.

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως η μείωση του στις περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ “κοστίζει” 70 εκατομμύρια. Και είπε πως τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε σε άλλη μείωση στις μεσαίες τάξεις ή σε άλλες πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία νοσοκομείων ή κέντρων υγείας ανάλογο με “τη δοσολογία ανάμεσα στη μείωση φόρων και το κοινωνικό κράτος”

Συνέχισε λέγοντας πως στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν οι ρεαλιστές αλλά και οι true believers που έχουν δαγκώσει τη λαμαρίνα του νεοφιλελευθερισμού και νομίζουν ότι πραγματικά με μείωση των φόρων θα έχουμε αμέσως ανάπτυξη. Απευθυνόμενος στον Χ. Σταϊκούρα είπε “σας εξαιρώ από τους true believers, δεν ξέρω αν σας κάνω ζημιά στο εσωτερικό της Ν.Δ”.


Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.