Quantcast
"Λαβράκια" έβγαλαν οι φοροέλεγχοι σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας - Δεκάδες παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων - enikonomia.gr
share

“Λαβράκια” έβγαλαν οι φοροέλεγχοι σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας – Δεκάδες παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων

δημοσιεύτηκε:

Παρά τους συνεχείς ελέγχους και τα τσουχτερά πρόστιμα φαίνεται ότι η φοροδιαφυγή καλά κρατεί. Σε ελέγχους της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης και στα παράλια της Μαγνησίας βεβαιώθηκαν πλήθος παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση επιχείρηση διαπιστώθηκε να μην έχει κόψει σειρά αποδείξεων και εναντίον της πρόκειται να επιβληθεί ειδική χρηματική κύρωση που μπορεί να φθάνει και τα 1.500 ευρώ.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τους ελεγκτές στα τέλη Ιουλίου με ιδιαίτερη έμφαση στον κομμάτι του τουρισμού. Επί ένα τριήμερο δύο κλιμάκια ελέγχου βρίσκονταν στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περιοχή στα παράλια του Νομού οι ελεγκτές πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε εφτά επιχειρήσεις και οι πέντε από αυτές διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδώσει φορολογικά στοιχεία. Μάλιστα, οι ελεγκτές βεβαίωσαν συνολικά 56 παραβάσεις καθώς μία από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις διαπιστώθηκε να έχει σύστημα τη μη έκδοση αποδείξεων.

Επισημαίνεται ότι τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά στοιχεία είναι 250 ευρώ και ανάλογα με την περίπτωση αυξάνονται.

Αντίστοιχα τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία της γ’ κατηγορίας το πρόστιμο είναι 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που διαπιστώνεται για πρώτη φορά ότι δεν εκδίδουν αποδείξεις. Ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους και στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή. Επισκεπτόμενοι ανά δύο τις επιχειρήσεις σαν ζευγάρια για να αποπροσανατολίζουν πραγματοποίησαν ελέγχους σε τέσσερις επιχειρήσεις και διαπίστωσαν παραβάσεις σε τρείς οντότητες στις οποίες βεβαιώθηκαν συνολικά οχτώ παραβάσεις.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι έγιναν σε καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις με θαλάσσια σπορ, σε τουριστικά πλοιάρια, εταιρείες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων συνεργάζονταν και υπάκουαν στις εντολές. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων στην κείμενη νομοθεσία. Σε υπότροπες επιχειρήσεις τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι πολύ πιο τσουχτερά και ανάλογα με την περίπτωση επιβάλλεται και προσωρινή αναστολή εργασιών.


Πηγή πληροφοριών: volosday.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.