Quantcast
Moody's: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου - enikonomia.gr
share

Moody’s: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου

δημοσιεύτηκε:

Ανάλυση για την ελληνική οικονομία παρουσίασε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, Moody’s, μετά την απόφασή του να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας.

Στην ανάλυσή του, ο οίκος εξηγεί ότι διατηρεί «σταθερές» τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Ελλάδας και ότι, παρά τη σημαντική βελτίωση έως σήμερα, αυτό θα παραμείνει στην κατηγορία «Β» τα επόμενα χρόνια, αν δεν υπάρξει σημαντική περαιτέρω βελτίωση στην ενίσχυση των θεσμών και τις οικονομικές επιδόσεις (σ.σ.: η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε χαμηλή διαβάθμιση στο πλαίσιο της κατηγορίας “B” και συνεπώς έχει περιθώρια αναβάθμισης και μέσα στην κατηγορία αυτή).

Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, αναφέρει ο Moody’s, θα παραμείνουν χαμηλές, αν δεν επιταχυνθούν σημαντικά οι επενδύσεις. Οι τελευταίες απαιτούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και να προωθηθεί ένα περισσότερο φιλικό για την ανάπτυξη φορολογικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διατηρηθεί ένα συνετό δημοσιονομικό πλαίσιο.


Πηγή πληροφοριών: Euro2day.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.