Quantcast
ΠΑΣΟΚ: Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθοδηγεί επιθέσεις κατά του Στουρνάρα - enikonomia.gr
share

ΠΑΣΟΚ: Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθοδηγεί επιθέσεις κατά του Στουρνάρα

δημοσιεύτηκε:

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθοδηγεί δημοσιογραφικές και πολιτικές επιθέσεις εναντίον του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, προσφέροντας κακές υπηρεσίες στον τόπο. Και την καλεί, αντί να ανοίγει θεσμικά μέτωπα, να σκεφτεί κινήσεις συστράτευσης.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πολύ κακή υπηρεσία στη χώρα και τον εαυτό της προσφέρει η κυβέρνηση καθοδηγώντας συνεχείς δημοσιογραφικές και πολιτικές επιθέσεις κατά του Διοικητή της ΤτΕ, εν μέσω – υποτίθεται – μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας είναι βασικός κανόνας της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και η ανεξαρτησία αυτή επιβάλλει σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνυπάρχουν με διοικητές κεντρικών τραπεζών διορισμένους από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αντί να ανοίγει διαρκώς θεσμικά μέτωπα η κυβέρνηση, ας σκεφτεί επιτέλους κινήσεις που θα διευκολύνουν τη συστράτευση γύρω από τη μόνη υπαρκτή και ασφαλή εθνική στρατηγική, στην οποία ελπίζουμε να προσχωρήσει το ταχύτερο για να αποφευχθεί περαιτέρω βλάβη της εθνικής οικονομίας.

Τελείωσαν τα ψέματα και δεν έχει νόημα το κυνήγι μαγισσών. Ήρθε η ώρα της αλήθειας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.