Quantcast
Ασμάτογλου στο enikos.gr: Από τη Δευτέρα η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί 2,5 λεπτά - Τι λέει για το πετρέλαιο θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Ασμάτογλου στο enikos.gr: Από τη Δευτέρα η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί 2,5 λεπτά – Τι λέει για το πετρέλαιο θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

“Για ακόμη μία- δύο ημέρες ίσως υπάρξει κάποια αύξηση στην τιμή των καυσίμων, αλλά μετά θα αρχίσει η διόρθωση” εκτιμά ο πρόεδρος των πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου. Μιλώντας στο enikos.gr, ο κ. Ασμάτογλου είπε ότι λόγω των διεθνών εξελίξεων στην αγορά πετρελαίου “από τη Δευτέρα η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά, δηλ. από το 1,65 στα 1,67”.

Σχετικά με τις αποκλίσεις στις τιμές από πρατήριο σε πρατήριο και τους ελέγχους που είπαν οι αρμόδιοι φορείς ότι θα εντατικοποιηθούν για να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι “ας γίνουν έλεγχοι, αλλά πώς μπορούν να υπάρξουν έλεγχοι για την τιμή πώλησης σε μια ελεύθερη αγορά. Ο καταναλωτής βλέπει τις τιμές στα πρατήρια και αυτός είναι που αποφασίζει που θα βάλει βενζίνη”.

Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Ασμάτογλου είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα η τιμή του βρίσκεται στα 1,10 ευρώ και κινείται λίγο παραπάνω στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.