Quantcast
Απαλλάσσονται από τον φόρο διαμονής τα ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με την Thomas Cook - enikonomia.gr
share

Απαλλάσσονται από τον φόρο διαμονής τα ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με την Thomas Cook

δημοσιεύτηκε:

Έτοιμη είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής φόρου διαμονής, για το διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου, οι πελάτες των ξενοδοχειακών μονάδων που είχαν συναλλαγές με την Thomas Cook.

Αυτό ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι συλλέγονται στοιχεία και από το εξωτερικό (π.χ. από την Ισπανία που είχε μεγαλύτερη «έκθεση» στην Thomas Cook) για τις επιπτώσεις. Όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωσή τους, τότε θα υπάρξουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες και για τη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, προσέθεσε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών


Η Κυβέρνηση, για την άμεση αντιμετώπιση πτυχών του πολυδιάστατου προβλήματος που προέκυψε από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, προχώρησε στην κάτωθι πρώτη νομοθετική ενέργεια:

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προώθησε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαίρεσης από απόδοση του φόρου διαμονής στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες από την αιφνίδια πτώχευση του συγκεκριμένου τουριστικού πράκτορα.

Το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων, θα προβεί σε νέες πρωτοβουλίες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.