Quantcast
Στο τραπέζι του Eurogroup ο προϋπολογισμός του 2020 - enikonomia.gr
share

Στο τραπέζι του Eurogroup ο προϋπολογισμός του 2020

δημοσιεύτηκε:

Στο τραπέζι του Eurogroup θα βρεθεί σήμερα ο προϋπολογισμός του 2020 με τους δανειστές να αναμένεται να ζητήσουν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, το οποίο θεωρούν ότι υπάρχει, μέσω ενός πακέτου μέτρων.

Στο ελληνικό οικονομικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι η διαφορά δεν είναι μεγάλη και ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα. Σημειώνεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα σταλεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, μαζί με άλλων χωρών της Ε.Ε. ώστε να περάσει από τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνονται ελαφρύνσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ αλλά υπάρχουν και τα αντίστοιχα δημοσιονομικά ισοδύναμα 1,231 δισ. ευρώ που στην ουσία φέρνει τον “λογαριασμό” στα ίσια.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας την Τρίτη στην ΕΡΤ, άφησε ανοικτό παράθυρο και για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης αν υπάρξει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουν και οι θεσμοί σε αυτή την περίπτωση.


Αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis και τον Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας κ. Pascal Donohoe.

Στις 15.00, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Dr. Werner Hoyer.

Ακολούθως, στις 16.00, ο κ. Σταϊκούρας θα επισκεφθεί τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όπου θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Klaus Regling.

Θα υπάρξουν και αρκετές διμερείς συναντήσεις με θέματα κοινού ενδιαφέροντος.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.