Quantcast
ΔΝΤ: Το παρασκήνιο της απουσίας Τόμσεν από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Γκεοργκίεβα - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Το παρασκήνιο της απουσίας Τόμσεν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Γκεοργκίεβα

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχει μια συνάντηση του Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον η οποία αδικήθηκε. Δεν της δόθηκε η δέουσα σημασία, καθώς προηγήθηκε της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία και πήρε όλη τη δόξα. Πρόκειται για εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Μια ηχηρή απουσία από τη συνάντηση σηματοδοτεί ακόμη πιο ισχυρά το τέλος εποχής του ΔΝΤ. Αυτή δεν είναι άλλη από του Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με το “Κονκλάβιο” της εφημερίδας “Καθημερινή”, η αρχική ενημέρωση από την πλευρά του Ταμείου ήταν ότι στη συνάντηση θα παρίστατο και ο Τόμσεν, ο οποίος μάλιστα θα επέστρεφε από άδεια για να παρευρεθεί.
Διακριτικά η ελληνική πλευρά διεμήνυσε ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο. Το αίτημα μάλλον δεν ήταν ανεξάρτητο από το γεγονός ότι μια παρουσία του Δανού κατά την υποδοχή Μητσοτάκη θα κατέστρεφε όλη τη σημειολογία. Εντέλει, αντί του Τόμσεν παραβρέθηκε από την πλευρά του Ταμείου ο Πίτερ Ντόλμαν, επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν τελικά ο Τόμσεν θύμωσε γιατί δεν θα βρισκόταν επί της υποδοχής ή και το Ταμείο έκρινε ότι η απουσία του θα ήταν πιο χρήσιμη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.