Quantcast
Κορονοϊός: Προβληματισμός στον τουριστικό κλάδο για ενδεχόμενες επιπτώσεις - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Προβληματισμός στον τουριστικό κλάδο για ενδεχόμενες επιπτώσεις

δημοσιεύτηκε:

Προβληματισμός υπάρχει στον τουριστικό κλάδο για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την έξαρση του κινεζικού κορονοϊού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” για το ζήτημα του εισερχόμενου από την Κίνα τουρισμού και το πώς η επιδημία με το νέο κορωνοϊό επηρεάζει την τουριστική κίνηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων(ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι αυτή η περίοδος που διανύουμε ανήκει στη low season (περίοδο χαμηλής κίνησης) και ο αριθμός των Κινέζων τουριστών είναι πολύ μικρός.

“Σαφώς έχουμε ακυρώσεις από Κινέζους τουρίστες αφού δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας, αλλά αυτήν την στιγμή δεν είναι σημαντικές σε αριθμό για να μας επηρεάζουν. Να σημειωθεί εδώ ότι οι Κινέζοι έρχονται προς τα τέλη του Μάρτη-αρχές Απρίλη και επισκέπτονται περισσότερο την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την Σαντορίνη, ενώ πραγματοποιούν εκδρομές σε Ναύπλιο, Δελφούς, Μετέωρα κ.α.”, είπε ο κ.Τάσιος.

“Υπάρχει ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για το πώς όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει και την οικονομία αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα”, πρόσθεσε.

“Το σημαντικό είναι ότι το κράτος της Κίνας έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Μέτρα όμως έλαβαν και τα ξενοδοχεία της χώρας, όσα είναι ανοιχτά αυτήν την περίοδο, στην πλειονότητά τους δηλαδή, τα ξενοδοχεία πόλεων. “Το θέμα το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, όπως πρέπει δηλαδή, και έχουν δοθεί οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σε όλους τους ξενοδόχους”, τόνισε ο κ. Τάσιος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.