Quantcast
Σταϊκούρας: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών “σκαρφαλώνει ” o δείκτης οικονομικού κλίματος της χώρας μας τον Φεβρουάριο του 2020 καθώς φτάνει τις 113, 2 μονάδες, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας της Ελλάδας

Ωστόσο αναφέρθηκε και στο θέμα του κορονοϊού λέγοντας πως πρόκειται για ένα πρόβλημα παγκόσμιας κλίμακας το οποίο θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιoν μίας δύσκολης κατάστασης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού

«Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, τον Φεβρουάριο, βελτιώθηκε, φτάνοντας στις 113,2 μονάδες.

Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη των τελευταίων 20 ετών, από το Δεκέμβριο του 2000. Αποδεικνύει δε ότι το εφαρμοζόμενο οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης, εντός του υφιστάμενου πλαισίου, η διαχείριση των πολύχρονων θυσιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και των δημόσιων οικονομικών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Φυσικά, το παγκόσμιας κλίμακας πρόβλημα που ανέκυψε με τον κορονοϊό θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιoν μίας δύσκολης κατάστασης. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος απαιτείται από όλους ψυχραιμία και ορθολογισμός. Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.