Quantcast
Ο κορονοϊός χτυπά την οικονομία - enikonomia.gr
share

Ο κορονοϊός χτυπά την οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Σε επιφυλακή βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της νόσου στην παγκόσμια οικονομία και τις παρενέργειές της στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα. Τι δηλώνουν στην «R» οι καθηγητές Οικονομικών Π. Πετράκης, Γ. Χαλικιάς και Δ. Χιόνης.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχει τεθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.


Στην οδό Νίκης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο COVID-19, εάν συνεχίσει να εξαπλώνεται, όσον αφορά τον στόχο για ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά 2,8% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, καθώς η κυβέρνηση «ποντάρει» στην αύξηση της ανάπτυξης με μια σειρά από μάχες που δίνει, όπως η προσέλκυση επενδύσεων, η μείωση της ανεργίας, η τόνωση της κατανάλωσης και, βεβαίως, η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή για την ελληνική οικονομία, όπως άλλωστε επισημαίνουν στη Realnews έγκριτοι οικονομολόγοι.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.