Quantcast
Βαρουφάκης για Eurogroup: Η κυβέρνηση να θέσει βέτο - Ελπίζω ο κ. Σταϊκούρας να έχει ηχογραφήσει - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης για Eurogroup: Η κυβέρνηση να θέσει βέτο – Ελπίζω ο κ. Σταϊκούρας να έχει ηχογραφήσει

δημοσιεύτηκε:


Σύσταση προς την κυβέρνηση να θέσει βέτο στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup απηύθυνε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι «εάν η κυβέρνηση συμφωνήσει, θα έχει βάλει ταφόπλακα σε όποιες ελπίδες ανάκαμψης της χώρας».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα κατά την σημερινή συζήτηση στη βουλή, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το βέτο είναι αναγκαίο για την επιβίωση της Ελλάδας και την διάσωση της ΕΕ. Τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι ιστορική γιατί σήμερα η ΕΕ θα αποφασίσει αν έχει μέλλον ή όχι. Επίσης, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε αν υπάρξει σήμερα συμφωνία που δεν θα προβλέπει την έκδοση ευρωομολόγου, η ΕΕ, παρά το γεγονός ότι είναι δυνατή και πλούσια, θα διαλυθεί σύντομα. Στο μεταξύ όμως, πρόσθεσε, ο ελληνικός λαός θα μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην χρεοδουλοπαροικία. «Θα ήταν ασύλληπτη ανευθυνότητα να μην θέσετε βέτο στο σημερινό Eurogroup», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Ελπίζω ο κ. Σταικούρας σήμερα και τις προηγούμενες φορές να έχει ηχογραφήσει πατώντας το κουμπί record την τηλεδιάσκεψη που έχει, γιατί η ιστορία απαιτεί από εμάς να καταθέσουμε πρακτικά για το τι είπαμε εκ μέρους των πολιτών τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης».

Ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε την στάση της Ολλανδίας «και όσων την σιγοντάρουν» για την στάση της, πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεπεράσει το λάθος που ξεκίνησε με την Ελλάδα το 2010, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι αυτό που θα αποφασίσουν σήμερα, είπε με έμφαση. Και εξήγησε, λέγοντας ότι η ενεργοποίηση του ΕΣΜ είναι καταστροφική. «Το ευρωομόλογο είναι αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε σε βάθος χρόνου αυτό να συρρικνωθεί. Αν δεν γίνει αυτό, θα έχουμε ντόμινο καταρρεύσεων αν συνεχίσουμε να μιλάμε για λύση ΕΣΜ», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Προέβλεψε μάλιστα ότι σε ένα χρόνο από τώρα το χρέος της χώρας θα είναι στο 220% γιατί η όποια πίστωση πάρουμε από τον ΕΣΜ θα προστεθεί στο χρέος. Θα έχουμε πρόσθεσε και μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα και μετά θα έρθει η ΕΕ και θα επιβάλλει σκληρή λιτότητα, ακόμη σκληρότερη από το 2011.

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε να παγώσει το σχέδιο «Ηρακλής» και να προστατευθεί η πρώτη κατοικία στο πλαίσιο των προτάσεων που ήδη έχει παρουσιάσει το κόμμα του. Αναφερόμενος στην επιδημία ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε να γίνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό μετά το Πάσχα ώστε να υπάρχει στοχευμένη καραντίνα για όσους βρεθούν θετικοί και παράλληλα να επιστρέφουν στις εργασίες τους όσοι είναι αρνητικοί, ώστε να γίνει ορθολογικός απεγκλωβισμός από τα μέτρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.