Quantcast
Eurogroup: Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης η δόση των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Eurogroup: Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης η δόση των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup βρίσκεται η τρίτη δόση των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους συνολικού ύψους 748 εκατ. ευρώ.
Το Eurogroup θα εξετάσει στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4.30μμ ώρα Ελλάδας μέσω βιντεοδιάσκεψης την έκτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα που κατάρτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έδωσε στη δημοσιότητα στις 20 Μαΐου.
Η έκθεση της Κομισιόν διαπίστωνε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες από την έξαρση του κορονοϊού, η Ελλάδα έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιτύχει τις προβλεπόμενες συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις». Η δόση των 748 εκατ. ευρώ αφορά τη μεταφορά των κερδών που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα και την άρση της προσαύξησης του περιθωρίου επιτοκίου που είχε αποφασισθεί για ορισμένα δάνεια που είχε πάρει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Eν συνεχεία, το Eurogroup θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση – υπουργοί Οικονομικών όλων των χωρών της ΕΕ – για να συζητήσει σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ και τα μέτρα στήριξης της ανάκαμψης της οικονομίας της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.