Quantcast
Σταϊκούρας για συμφωνία των "27": Ιδιαίτερα ωφελημένη η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας για συμφωνία των “27”: Ιδιαίτερα ωφελημένη η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση -στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων- του νομοσχεδίου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την αναπτυξιακή διαδικασία.

«Η σημερινή μέρα είναι μια καλή μέρα. Είναι μια καλή μέρα για την Ευρώπη, μια καλή μέρα για την Ελλάδα. Μετά από δύσκολες και επίπονες συζητήσεις, υπήρξε μια πολύ καλή συμφωνία για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών, των οικονομιών των κρατών-μελών της ΕΕ», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
«Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ωφελημένη από αυτήν τη συμφωνία. Θα εισρεύσουν στη χώρα μας, από το σύνολο των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων τα επόμενα χρόνια, περισσότερα από 70 δισ. ευρώ. Απαιτείται από εμάς σχέδιο, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, διορατικότητα, σκληρή δουλειά, ώστε οι πόροι να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό κατά τον βέλτιστο τρόπο, με στόχο την επίτευξη υψηλής διατηρήσιμης, έξυπνης και δίκαιης ανάπτυξης, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία πολλών καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Για τη διαμόρφωση αυτού του σχεδίου προσβλέπουμε και στη δημιουργική συμβολή της αντιπολίτευσης. Σας καλώ κ. πρόεδρε (σ.σ. απευθυνόμενος στον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής) να προχωρήσετε τον Σεπτέμβριο στην πρόσκληση συνεδρίασης με αντικείμενο αυτό το σχέδιο, ένα βιώσιμο, φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.