Quantcast
Τι απαντά ο Σταϊκούρας στα σενάρια περί κουρέματος των αναδρομικών σε συνταξιούχους - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τι απαντά ο Σταϊκούρας στα σενάρια περί κουρέματος των αναδρομικών σε συνταξιούχους – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα ισχύσουν τα σενάρια περί “κουρέματος” των αναδρομικών 11μηνών σε συνταξιούχους ξεκαθάρισε εμμέσως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ εάν το ποσό των αναδρομικών δοθεί εφάπαξ και κουρεμένο.
Όπως είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ σχετικά με την τρόπο καταβολής των αναδρομικών σε συνταξιούχους “έχω ακούσει και έχω διαβάσει πάρα πολλά σενάρια. Δεν θα σχολιάσω κανένα σενάριο. Συνήθως αποδεικνύει η ζωή και η πράξη τον τελευταίο χρόνο που κυβερνά αυτή η κυβέρνηση ότι τα περισσότερα σενάρια πέφτουν έξω”.
Και συνέχισε λέγοντας πως ” Θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν” o τρόπος που θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.
“Φέτος όποια απόφαση και
εάν πάρουμε θα βαρύνει το έλλειμμα της χώρας στο σύνολο της. Αυτό είναι το
δημοσιονομικό κομμάτι.Το ταμειακό κομμάτι είναι πότε έχεις λεφτά στο θησαυροφυλάκιο προκειμένου να τα δώσεις στους συμπατριώτες”, σημείωσε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο θέμα των αναδρομικών.
Τέλος αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους “ Έχω πει θα σεβαστούμε τις
τελεσίδικες αποφάσεις και έχουμε πει ότι αυτό
θα αφορά οριζόντια όλους τους συνταξιούχους. Έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συμπατριώτες μας συνταξιούχοι”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.