Quantcast
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τέλος χρόνου για την υποβολή των αιτήσεων - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τέλος χρόνου για την υποβολή των αιτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Έως σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ” myBusinessSupport” για την υποβολή αιτήσεων των πληττόμενων επιχειρήσεων από την κρίση του COVID-19 για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
Υπενθυμίζεται ότι, με την ΚΥΑ , κατ’ αρχήν και κατ’ εξαίρεση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις, που δήλωσαν μεν έως την 28η Σεπτεμβρίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα « myBusinessSupport. Επίσης στο πλαίσιο της ΚΥΑ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, παρέχεται δυνατότητα επιστροφής μόνο ποσοστού 60% της ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν την 1η Αυγούστου περισσότερους από 20 εργαζόμενους, εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων έως και την 1η Αυγούστου 2021. Σε περίπτωση, όμως, που ο αριθμός των εργαζομένων την 1η Αυγούστου 2020 είναι υψηλότερος από αυτόν της 1ης Μαρτίου 2020, το «κούρεμα» παρέχεται εφόσον η επιχείρηση διατηρήσει κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων του Μαρτίου έως και την 1η Αυγούστου 2021.
Σε κάθε περίπτωση, εξαιρούνται οι λύσεις συμβάσεων λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου, οι λύσεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και οι οικειοθελείς παραιτήσεις.
Παρόμοια ελαστικότητα ισχύει πλέον και ως προς την υποχρέωση διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος του έτους, για όσους χρηματοδοτηθούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Έτσι, εάν ο αριθμός εργαζομένων είναι υψηλότερος την 1η Αυγούστου σε σύγκριση με αυτόν της 1ης Μαρτίου, ως βάση υπολογισμού για την ΕΡΓΑΝΗ θα ληφθεί ο Μάρτιος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.