Quantcast
Lockdown: Τι αναφέρει η νέα εγκύκλιος για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα - enikonomia.gr
share

Lockdown: Τι αναφέρει η νέα εγκύκλιος για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα

δημοσιεύτηκε:

Εγκύκλιο για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα κατά την περίοδο της καραντίνας εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Αναλυτικά, στην εγκύκλιο επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
-Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με ραντεβού, στις περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.
-Ευνοείται η τηλεργασία «στο μέγιστο δυνατό ποσοστό», ενώ και οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης.
-Στις υπηρεσίες που απαιτείται φυσική παρουσία των υπαλλήλων η προσέλευση θα γίνεται σε τρεις βάρδιες (07.00 – 15:00, 08:00 – 16:00, 09.00 – 17:00) και θα ισχύουν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.
-Όσοι εργαζόμενοι έχουν παιδιά στο γυμνάσιο έχουν δικαίωμα εναλλακτικού ωραρίου, μειωμένης βάρδιας κατά 25% ή άδειας ειδικού σκοπού.
-Όσοι ανήκουν ή έχουν παιδιά που ανήκουν, στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, όπου είναι εφικτό, αλλά δικαιολογείται η παραμονή τους στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του κατά την αρχική παρουσίαση των μέτρων τόνισε με κατηγορηματικότητα ότι το δημόσιο και η Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο ισχύει η καραντίνα και ότι τα μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να προστατευθεί και η υγεία των πολιτών που θέλουν να εξυπηρετηθούν αλλά και η υγεία των εργαζομένων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.