Quantcast
Πόθεν έσχες 2020: Παράταση για την υποβολή των δηλώσεων - enikonomia.gr
share

Πόθεν έσχες 2020: Παράταση για την υποβολή των δηλώσεων

δημοσιεύτηκε:

Τις διατάξεις που εισάγει η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης παρουσίασε πριν από λίγο στην Ολομέλεια ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όπως ειδικότερα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με την τροπολογία:

-παρατείνεται έως 28.2.2021 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων-πόθεν έσχες. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία δεδομένου του γενικού περιορισμού της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

-Προτείνεται να προσδιορίζεται ειδική διαδικασία για τον ορισμό νέας δικασίμου, σε περίπτωση που η συζήτηση της υπόθεσης οποιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας και οποιασδήποτε διαδικασίας δεν εκφωνήθηκε, κατά τη διάρκεια ισχύος της ΚΥΑ με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων. Αυτεπαγγέλτως, με πράξη του προέδρου του τμήματος ή του δικαστή, ορίζεται η μέρα και η ώρα συζήτησης στο ακροατήριο στην πλέον σύντομη διαθέσιμη δικάσιμο.

-Ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με τα πειθαρχικά και τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Καθίσταται, ειδικότερα, δυνατή η συγκρότηση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ που είναι εκ του καταστατικού της, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο και απαρτίζεται από πρωτοδίκες. «Η προτεινόμενη τροποποίηση είναι επιβεβλημένη ώστε να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

-εισάγεται μεταβατική διάταξη για τη θητεία των ήδη υπηρετούντων δικαστών στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, «ώστε να επιτυγχάνεται η εκδίκαση των υποθέσεων στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου από τiς ήδη συγκροτηθείσες επιτροπές χωρίς να σημειώνεται καθυστέρηση στην εκδίκασή τους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.