Quantcast
Οι "κερδισμένοι" της πανδημίας και οι ευκαιρίες - enikonomia.gr
share

Οι “κερδισμένοι” της πανδημίας και οι ευκαιρίες

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική άνθηση γνώρισαν ή αναμένεται να γνωρίσουν επιχειρήσεις και δραστηριότητες εν μέσω πανδημίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, μεγάλη ελληνική πολυεθνική που μισθώνει κτίριο στα βόρεια προάστια στο οποίο εργάζονται στελέχη της για όλες τις διεθνείς αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν αποφασίσει την οριστική εκκένωση του, καθώς από τον Μάρτιο εφαρμόζει μοντέλο εξ αποστάσεως εργασίας καθιστώντας παρωχημένες και τις εγκαταστάσεις αλλά και το προσωπικό υποστήριξης στελεχών και ακινήτου.
Με τη σειρά τους τα στελέχη αυτά αναζητούν είτε νέους ανεξάρτητους χώρους εργασίας γραφείων, πέραν της κατοικίας τους είτε μεγαλύτερα ακίνητα για κατοικία ώστε να μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως με την άνεση που απαιτείται. Σε άλλους κλάδους όπως αυτός της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων προσωπικής φροντίδας , οι τζίροι ενισχύονται μαζί με την εμπέδωση του αισθήματος υγειονομικής κ φροντίδας των νοικοκυριών. Το ίδιο ισχύει και για τα φαρμακευτικά και τα παραφαρμακευτικά προϊόντα.
Στον χώρο των φαρμακαποθηκών εξάλλου έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται σημαντικές εξαγορές και συγχωνεύσεις καθώς Έλληνες διαβλέπουν αξία.
Άνθηση γνωρίζει και το λιανεμπόριο ηλεκτρονικών προϊόντων εν γένει- και οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών και έξυπνων κινητών ειδικότερα. Μάλιστα μία από τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου ηλεκτρονικών την τελευταία Παρασκευή πριν από το τρέχον δεύτερο lockdown πραγματοποίησε πωλήσεις που ξεπέρασαν σε εικοσιτετράωρο τα 5 εκατ. ευρώ. Κλάδοι, οι παραπάνω, όλοι ενδεικτικοί της ύπαρξης ευκαιριών ακόμη και μέσα στην πανδημία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.