Quantcast
Τι είπε ο Σκυλακάκης για τις φοροελαφρύνσεις του 2021 - enikonomia.gr
share

Τι είπε ο Σκυλακάκης για τις φοροελαφρύνσεις του 2021

δημοσιεύτηκε:

«Ο Προϋπολογισμός του 2021 έχει 7 δισ. για μέτρα για τον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 4 δισ. είναι προδιαγεγραμμένα (πχ. μείωση ασφαλιστικών εισφορών), ενώ τα άλλα 3 δισ. θα υπάρχουν σε αποθεματικό ταμείο για να στηρίζονται κλάδοι και επιχειρήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Σχετικά με την προκαταβολή φόρου το 2021 είπε ότι «ο Προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί έχει τις γενικές κατευθύνσεις. Θα δούμε τα επί μέρους εν καιρώ».
Ακόμη, ανέφερε ότι «θα συνεχίσουν και τους επόμενους μήνες να υπάρχουν αναστολές συμβάσεων εργασίας, καθώς θα διατηρηθούν οι περιορισμοί λειτουργίας σε ορισμένους κλάδους», προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει και η στήριξη των εν λόγω υπαλλήλων.
Απαντώντας στην κριτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι έχει δοθεί επιπλέον 1 δισ. ευρώ για την Υγεία φέτος και ότι δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.
«Υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να είναι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με τον Προϋπολογισμό που έχει καταρτιστεί, μένει να το δούμε», επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης, ερωτηθείς εάν θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στην μείωση-κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ή άλλες φοροελαφρύνσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί.
«Η δυνατότητα που έχουμε για το 2021 είναι να παίρνουμε “μέτρα Covid” και όχι άλλα μέτρα ενίσχυσης ή ελάφρυνσης, μόνιμου χαρακτήρα, καθώς δεν επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την ρήτρα δαπανών. Θα μπορέσουμε από τον Μάρτιο – Απρίλιο να δούμε για τέτοιου είδους παρεμβάσεις», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.