Quantcast
Μητσοτάκης για επιστρεπτέα προκαταβολή: Ακόμη 143.000 επιχειρήσεις θα λάβουν σήμερα 700 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης για επιστρεπτέα προκαταβολή: Ακόμη 143.000 επιχειρήσεις θα λάβουν σήμερα 700 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή χαρακτηρίζοντάς το ως μέτρο “εξαιρετικά επιτυχημένο”. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “το πρόγραμμα αυτό είναι επαναλαμβανόμενο και θα γίνει ακόμη πιο ενισχυμένο εφόσον αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των καιρών. Μόλις προχθές, λίγες ημέρες αφότου άνοιξε η πλατφόρμα, 79.000 επιχειρήσεις μοιράστηκαν 420 εκατ. ευρώ από τον 4ο κύκλο του προγράμματος. Το 50% δεν είναι επιστρεπτέο. Οι αρχικές αιτήσεις ξεπέρασαν τις 225.000» είπε και τόνισε πως ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, ότι «ακόμα 143.000 επιχειρήσεις θα λάβουν εντός της ημέρας 700 εκατομμύρια ευρώ».

«Μιλάμε – είπε ο πρωθυπουργός – για επιχειρήσεις που δεν είναι μεγάλες. Καφετέριες, ταξί, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, γυμναστήρια, κομμωτήρια, λογιστές, φροντιστήρια σε κάθε γωνιά της χώρας». Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας «και να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα, ώστε να ξανασυναντηθούν με την ανάκαμψη όταν με το καλό απομακρύνουμε την πραγματικότητα των μέτρων».
«Η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να εκφέρει κάποια τεκμηριωμένη θετική πρόταση. Βλέπω εκκρεμές ανάμεσα στην ανεύθυνη καταγγελία και στην ανέξοδη πλειοδοσία» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε «Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις του κ. Τσίπρα αν συμφωνεί. Αυτό που ακούμε μέχρι στιγμής είναι όχι. Αλλά και ότι δίνω πάντα τα διπλάσια από αυτά που δίνει η κυβέρνηση. Είναι πάρα πολύ εύκολο κάθε φορά να παίρνεις αυτό που δίνει η κυβέρνηση και να το διπλασιάζεις. Δεν βοηθάει να χτίζετε αξιοπιστία σε μια εποχή που η κοινωνία αναζητά ενότητα και σαφή και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Το δικό μας βλέμμα είναι στραμμένο στην κοινωνία και στον κοινό εχθρό που λέγεται covid 19» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
«Είναι μέτρα τα οποία έχουν ιδεολογικό πρόσημο, αποτελούν όμως καθρέφτη του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την άσκηση του κυβερνητικού έργου» είπε στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Όπως στο πρώτο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας κλήθηκαν να συνεργαστούν για το κοινό καλό, και στον δεύτερο τομέα της οικονομίας οι κόσμοι της παραγωγής και της εργασίας οφείλουν να συναντηθούν. Είναι πολιτική κοινωνικά δίκαιη, διαπνέεται από μία εθνική ματιά, κοιτάζει το συνολικό καλό της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Θα βγούμε από αυτή την κρίση όρθιοι αλλά πάνω από όλα πρέπει να βγούμε ενωμένοι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.