Quantcast
Έρχεται η Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής - Τι είναι και ποιοι θα την απαρτίζουν - enikonomia.gr
share

Έρχεται η Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής – Τι είναι και ποιοι θα την απαρτίζουν

δημοσιεύτηκε:

Στη δημιουργία της Ακαδημίας Φορολογίας και Λογιστικής προχωρά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Σκοπός της Ακαδημίας είναι η μελέτη και προβολή θέσεων για φορολογικά, λογιστικά, δημοσιονομικά θέματα, η διοργάνωση σχετικών με το αντικείμενο εκδηλώσεων και συνεδρίων, η εκπόνηση σεμιναρίων και προγραμμάτων σπουδών και η παροχή τεχνικής βοήθειας σε άλλα κράτη μέσω διεθνών προγραμμάτων σε σχέση με τη μελέτη και αλλαγή φορολογικής και λογιστικής νομοθεσίας
Πρόεδρος της Ακαδημίας και επικεφαλής του Επιστημονικού της Συμβουλίου είναι o Δικηγόρος κ. Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης, πρώην Υφυπ. Οικονομικών (2012-2015) και εταίρος στη δικηγορική εταιρία ΜΚ legal. Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ακαδημίας απαρτίζουν οι:

1. Άγγελος Γρηγοριάδης, Μέλος ΔΣ Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, πρώην επικεφαλής KPMG Κύπρου.
2. Ελένη Θεοχαροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
3. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Καθηγητής Λογιστικής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
4. Αντώνιος Ντέμος, Καθηγητής Τραπεζικών και Διεθνών Χρηματοοικονομικών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
5. Κατερίνα Πέρρου, Δικηγόρος με εξειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο.
6. Δημήτρης Τσαγκάρης, Οικονομολόγος Πιστοποιημένος Λογιστής Φοροτεχνικός Α’ Τάξεως, ιδρυτής της F.A.O. Economics ΑΕ.
Έτσι η δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου επεκτείνεται σε ένα ακόμα σημαντικό επιστημονικό αντικείμενο και σε μια σειρά επίκαιρων δράσεων.
Ο EPLO όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται ευρύτατα με δυο ακόμα ακαδημίες την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και την Ακαδημία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Πανεπιστημιακή Σχολή European Law & Governance ( ELGS), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ και Διακυβέρνησης,το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, το Ινστιτούτο Κατάρτισης στο Δίκαιο και τη Διακυβέρνηση, το Ινστιτούτο Πολιτισμού – Νίκος Σβορώνος, το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο, το Ινστιτούτο Τοπικής Διακυβέρνησης και Καινοτόμων Πολιτικών, το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία, το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας & Κλιματικής Αλλαγής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.