Quantcast
Λαθραία τσιγάρα: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση κυκλώματος - Φοροδιαφυγή 20 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Λαθραία τσιγάρα: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση κυκλώματος – Φοροδιαφυγή 20 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την δράση του κυκλώματος που διακινούσε τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στη χώρα μας. Σε βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ, φαίνονται οι στοιβαγμένες κούτες με το λαθραίο εμπόρευμα να φτάνουν μέχρι την οροφή της αποθήκης.
Αστυνομικοί μπήκαν σε μια από τις αποθήκες των λαθρεμπόρων καπνού, και ανοίγουν τις κούτες με τα εκατομμύρια τσιγάρα. Φορτηγά με Βουλγάρικες πινακίδες διοχέτευαν τα τσιγάρα στη μαύρη αγορά. Οκτώ μήνες η Ασφάλεια Αμαρουσίου παρακολουθούσε τα μέλη του κυκλώματος, που έβλεπαν τα μπλόκα της αστυνομίας αλλά δεν γνώριζαν πως οι συνομιλίες τους καταγράφονταν.
Η οργάνωση διέθετε δύο παράνομα εργοστάσια όπου παρήγαγε έως και 1,1 δισεκατομμύρια τσιγάρα ετησίως. Οι αστυνομικοί στις αποθήκες του κυκλώματος
βρήκαν περίπου 92 εκατομμύρια τσιγάρα, και 112 τόνοι καπνού με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους για το κράτος να αγγίζουν τα 20.000.000 ευρώ. Οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν συνθηματικά για να καλύπτουν όπως πίστευαν την παράνομη δραστηριότητά τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.