Quantcast
Συνταξιοδότηση: Το πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Συνταξιοδότηση: Το πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μηνιαίο μπόνους ύψους 480 ευρώ θα δοθούν στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ προκειμένου να εκκαθαριστούν περισσότερες από 350 χιλ. συντάξεις, ωστόσο κινδυνεύουν να απορριφθούν και ηλεκτρονικές αιτήσεις συνταξιοδότησης γιατί δεν υπάρχουν σύντομα ραντεβού, όπως γνωστοποίησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Open.
Όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης σχετικά με το μπόνους, αυτό θα δίνεται στον υπάλληλο του ΕΦΚΑ που θα εργάζεται πέραν του ωραρίου και διευκρίνισε ότι το μπόνους αυτό δεν “θα δίνεται στο κανονικό ωράριο. Το είχαμε εφαρμόσει και παλαιότερα: δηλαδή άνθρωποι που έπαιρναν υποθέσεις στο σπίτι τους, έβγαζαν ένα σημαντικό έργο και έπαιρναν ένα μπόνους. Ωστόσο, αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο που μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις. Είναι τόσο πολλές όμως οι εκκρεμότητες: ξεπερνά τις 350 χιλιάδες σε κύριες, επικουρικές και εφάπαξ ζητήματα .Άρα κάτι πιο συντονισμένο πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις που αποτελούν πληγή για εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους “.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των ηλεκτρονικών αιτήσεων συνταξιοδότησης που κινδυνεύουν να απορριφθούν. “Αυτή τη στιγμή, πρέπει να σας πω ότι, ο ΕΦΚΑ λειτουργεί με το μισό προσωπικό από αυτό που έχει στη διάθεση του. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας και έχει δημιουργηθεί και ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να αναδειχθεί: υπάρχουν κάποιες προθεσμίες, δηλαδή κατέθεσε κάποιος αίτηση για συνταξιοδότηση και του λέει ο ΕΦΚΑ ή οι υπηρεσίες ότι σε 3 μήνες ή σε 6 μήνες πρέπει να συγκεντρώσεις όλα τα δικαιολογητικά, αλλά δεν βρίσκεται άνθρωπος να τα παραλάβει. Θα πρέπει να υπάρχει μια ελαστικότητα, γιατί από τη στιγμή που υπάρχουν καθυστερήσεις με ευθύνη του ΕΦΚΑ, δεν μπορείς να απαιτείς από τον πολίτη να συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα μέσα σε 1 ή 2 μήνες. Πρέπει να υπάρχει μια ανοχή στο θέμα αυτό και όχι να κινδυνεύει να χάσει κάποιος το δικαίωμα της σύνταξης επειδή υπάρχει καθυστέρηση από μια άλλη υπηρεσία να του δώσει το όποιο δικαιολογητικό”.

Δείτε το βίντεο του OPΕΝ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.