Quantcast
Σταμπουλίδης: Τι ισχύει για τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ή για μη αποστολή sms - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σταμπουλίδης: Τι ισχύει για τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ή για μη αποστολή sms – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχει ανοχή από τα διοικητικά όργανα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών αναφορικά με τη δίωρη διορία για ψώνια διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν το μέτρο για δίωρη διορία για ψώνια ισχύει και για ανθρώπους ΑμΕΑ απάντησε ότι ” υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει και μια ανοχή, ιδίως σε αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας .Δεν νομίζω ότι κανείς από τα διοικητικά όργανα θα ελέγξουν με λεπτομέρεια έναν άνθρωπο ο οποίος έχει κάποιες αδυναμίες εάν είναι εντός του ωραρίου ή όχι. Πάντως ο γενικός κανόνας τηρήθηκε αυτές τις ημέρες ιδίως από την ηλικία που έτσι υπάρχει μια μεγαλύτερη υπευθυνότητα και το βλέπουμε από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κίνηση στα καταστήματα .Νομίζω ότι το δίωρο είναι ικανό για τις τοπικές αγορές και πρέπει να συνδυάσουμε την έξοδο μας από το σπίτι με όταν έχουμε αποφασίσει τι πρέπει να κάνουμε”.
Τα πρόστιμα
Όσον αφορά στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας ή μη αποστολή SMS για μετακίνηση και δεν έχουν πληρωθεί εγκαίρως είπε ότι θα πληρώνονται τόκοι. Όπως είπε“ ποιο διοικητικό πρόστιμο εάν δεν έχει πληρωθεί στην ώρα του δεν έχει τόκο .Καλά κάνουν και μπαίνουν οι τόκοι, εννοείται. Όποιος δέχεται κλήση είναι προφανές ότι πρέπει να το πληρώσει” και πρόσθεσε ότι “ υπάρχει ένα κράτος δικαίου, υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν νόμοι “.
“ Άρα λοιπόν θα πρέπει να είμαστε συνεπείς και από την άλλη θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα και να μην δεχόμαστε πρόστιμα “, σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.