Quantcast
Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές και τι θα ισχύσει τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές και τι θα ισχύσει τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

Την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας στους μισθωτούς εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Η πληρωμή αυτή αφορά στον μήνα Ιανουάριο 2021 αλλά και τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020 κατόπιν των αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων.
Το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Μάρτη
Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, με τα ίδια κριτήρια που εντάχθηκαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα ισχύσουν και για τον Μάρτιο. Αναλυτικά:
Το ωράριο εργασίας του εργαζομένου μπορεί να περιοριστεί έως και 50% με αντίστοιχη μείωση του καθαρού μισθού του . Το κράτος σε αυτήν την περίπτωση καλύπτει το 60% του καθαρού μισθού του εργαζόμενου που χάνεται επειδή είναι ενταγμένος στο Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ αλλά και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών) για το τμήμα της απώλειας του μισθού. Επίσης σημειώνεται ότι έως τις 31 Μαρτίου μπορούν να ενταχθούν στον πρόγραμμα “Συν – Εργασία” οι μισθωτοί εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.