Quantcast
Χατζηδάκης: Θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας για το αν τηρούνται τα μέτρα - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας για το αν τηρούνται τα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Ο στόχος μας είναι το νέο ποσοστό τηλεργασίας να αγγίξει το 70% είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”. Όπως είπε σχετικά με το θέμα της τηλεργασίας, “πηγαίνουμε σε ένα ποσοστό 70%, και παράλληλα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έχει οδηγίες να εντείνει τους ελέγχους του σε σχέση με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κόπωση διερωτόμαστε όμως ποια είναι η εναλλακτική. Η εναλλακτική θα ήταν να γίνουμε Μπέργκαμο, το προτείνει κάποιος; Το λέω γιατί η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα δε ο ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι και να κάνουμε, και κάνουμε αυτό που κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και με καλύτερα αποτελέσματα από τις περισσότερες από αυτές, ότι και να κάνουμε είναι απέναντι. Αυστηροποιούμε τα μέτρα, θα θιγεί η οικονομία. Χαλαρώνουμε σε κάποια στιγμή τα μέτρα, θα υπάρχει πρόβλημα στη δημόσια υγεία. Ότι και να κάνουμε αυτό είναι στραβό αυτό είναι το μόνο σίγουρο για το ΣΥΡΙΖΑ”.
Για τις αυξήσεις συντάξεων όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης
Αναφορικά με την υπουργική απόφαση που θα περιγράφει τον οδικό άξονα για τις αυξήσεις συντάξεων όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης είπε ότι ” Σήμερα συζητείται στον ΕΦΚΑ το σχετικό σχέδιο απόφασης του κ. Τσακλόγλου και θα περάσει με θετική γνωμοδότηση από τον ΕΦΚΑ, θα πάρει το δρόμο για το φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως και μετά ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να κάνει όλη την τεχνική επεξεργασία. Καταλαβαίνω ότι αμέσως μετά την καταβολή των εθνικών συντάξεων ως μέτρο ανακούφισης θα δοθούν και αυτά τα αναδρομικά. Προηγούνται βεβαίως οι συντάξεις για τις οποίες μιλούσαμε πριν γιατί οι ανθρωποι αυτοί δεν έχουν πάρει μια αρά όταν έχεις κάποιον που του οφείλεις όλες τις συντάξεις που δικαιούται να πάρει εδώ και καιρό οφείλει να προηγηθεί αυτός και μετά θα ακολουθήσουν και τα αναδρομικά”.
Για το επίδομα ανεργίας
Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του επιδόματος ανεργίας είπε τα εξής “Δίνονται αρκετά χρήματα και ο σκοπός μας δεν είναι να περιοριστούν τα χρήματα για την ανεργία ή για την μακροχρόνια ανεργία ή την απασχόληση γενικότερα αντίθετα ο σκοπός μας είναι να ενισχυθούν και να εκσυγχρονιστούν αυτές οι πολιτικές. Και μάλιστα αυτό καθίσταται περισσότερο αναγκαίο γιατί μετά την κορονοϊό εποχή όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι θα μπούμε σε μια ανεξερεύνητη περιοχή με ειδικά χαρακτηριστικά για την οικονομία και την αγορά εργασίας, δεν ξέρουμε πως κάποιοι κλάδοι θα κινηθούν άρα εμείς οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της μετάβασης στην επόμενη μέρα. Για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τους κοινοτικούς πόρους από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά εκτός από της απλής χρησιμοποίησης των πόρων χρειάζεται να γίνει ένας επανασχεδιασμός των πολιτικών απασχόλησης είτε των παθητικών πολιτικών είτε των ενεργητικών πολιτικών είτε των πολιτικών κατάρτισης συνολικά έτσι ώστε τα λεφτά να πιάνουν περισσότερο τόπο για τους ανέργους και τους εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό έχει συστηθεί μια ομάδα εργασίας στο υπουργείο υπό τον κ. Τσακλόγλου έτσι ώστε να παρουσιάσουμε συνολικά προς την κυβέρνηση τη δική μας πρόταση. Η πρόταση αυτή θα περιλαμβάνει και επιμέρους ιδέες για το επίδομα ανεργίας. Ο σκοπός πάντως δεν είναι να υπάρχει κάποια μείωση του επιδόματος, ο σκοπός είναι να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των ανέργων, να προχωρήσει μια ανακατεύθυνση των πολιτικών έτσι ώστε να διευκολύνεται η μείωση της ανεργίας και η πρόσβαση των ανέργων σε θέσεις απασχόλησης”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.