Quantcast
Καραμανλής από Δαμάσι: Άμεση επιδότηση ενοικίου στους σεισμοπλήκτους - enikonomia.gr
share

Καραμανλής από Δαμάσι: Άμεση επιδότηση ενοικίου στους σεισμοπλήκτους

δημοσιεύτηκε:

Άμεσα θα καταβληθεί η επιδότηση ενοικίου από 300 ευρώ έως 500 ευρώ στους σεισμοπλήκτους του Δαμάσι Τυρνάβου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής με αφορμή την επίσκεψη του στο Δαμάσι Τυρνάβου.
Όπως είπε ο υπουργός, δεν θα περιμένουμε καν την οριοθέτηση των περιοχών για τα τρία χωριά: Μεσοχώρι Ελασσόνας και τα χωριά Αμούρι και Βλαχογιάννι “που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου, από 300 μέχρι 500 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής που έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους”.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγησε ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει άμεσα και πως μηχανικοί του υπουργείου θα ενημερώσουν τους πληγέντες για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επισήμανε δε ότι σε δεύτερη φάση υπάρχει και η διαδικασία της λεγόμενης στεγαστικής συνδρομής, πέρα από την άμεση επιδότηση, προκειμένου να επισκευαστούν κτίρια, κατοικίες ή επιχειρήσεις, που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Διευκρίνισε επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει έτοιμους τους 40 οικίσκους, που θα τοποθετηθούν μόλις ολοκληρωθούν αύριο το μεσημέρι – όπως αναμένεται σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς – οι αναγκαίες εργασίες υποδομής, ενώ επιπλέον 50 οικίσκους θα διαθέσει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
“Όσοι οικίσκοι χρειαστούν, θα έρθουν στην περιοχή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας”, τόνισε ο κ. Καραμανλής, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνει καμία έκπτωση σε θέματα ασφαλείας όσον αφορά στον έλεγχο καταλληλότητας των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.