Quantcast
Τι είπε ο Χατζηδάκης για τα αναδρομικά και τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τι είπε ο Χατζηδάκης για τα αναδρομικά και τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μετά το Πάσχα θα δοθούν τα αναδρομικά και αυξήσεις στους συνταξιούχους που έχουν πάνω 30 έτη ασφάλισης, όπως γνωστοποίησε σήμερα σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε, “ το σύστημα δεν είναι και το τέλειο, αναβαθμίζεται αλλά δεν είναι το τέλειο “ και πρόσθεσε ότι ,”την αύξηση αυτή, τα αναδρομικά θα την πάρουν μετά το Πάσχα” οι συνταξιούχοι αυτοί. “Γίνεται επεξεργασία από τον ΕΦΚΑ, δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία γιατί θέλω να είμαι εντάξει “, σημείωσε και τόνισε ότι “ με νοιάζει πάρα πολύ να κλείνουμε εκκρεμότητες, δεν θέλω να είμαι υπουργός εκκρεμοτήτων”.
Ομάδα κρούσης για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων
Ο υπουργός προανήγγειλε μεταξύ άλλων τη δημιουργία ομάδας κρούσης που θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι θα κάνουμε δύο πράγματα: πρώτον: ” Οι συντάξεις οι οποίες μέχρι τώρα είναι σε εκκρεμότητα όπου θα κάνουμε αυτήν την ομάδα κρούσης, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την επιτάχυνση”. Και από την άλλη πλευρά σε κάποιο διάστημα σύντομα, από εδώ και πέρα θα τεθεί μια ημερομηνία με βάση την οποία οι συντάξεις θα υποβάλλονται…. οι αιτήσεις για να εκδίδονται οι συντάξεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά .Όπως γίνεται και στη φορολογική δήλωση “.
Για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας λέγοντας ότι ” την Πέμπτη, θέλω να σας πω την προηγούμενη, είχαμε ειδική σύσκεψη με τον υφυπουργό, την γραμματέα και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ που μέσα στα άλλα θέματα συζητήσαμε και τα ΚΕΠΑ ,κουβεντιάσαμε …και τους είπα να μου φέρουν μια πρόταση έτσι ώστε όσο περισσότερο γίνεται να μην χρειάζεται να ξανά περνάνε οι άνθρωποι από τα ΚΕΠΑ εάν οι γιατροί μας λένε ότι αυτό δεν χρειάζεται .Και επίσης τους είπα να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες τουλάχιστον σε κάποιες ασθένειες έτσι ώστε να μην χρειάζεται ο άλλος να πηγαίνει οπωσδήποτε με φυσική παρουσία για όλες τις περιπτώσεις, όπου γίνεται θα μας το πουν οι γιατροί”.
Τέλος προανήγγειλε μεταξύ άλλων και τη δημιουργία ενός ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλες τις
υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου προκειμένου να εξυπηρετούνται
οι πολίτες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.