Quantcast
Σκυλακάκης στον Realfm: Αυτό είναι το πακέτο της επανεκκίνησης - Τα εργαλεία που θα έχουν οι επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης στον Realfm: Αυτό είναι το πακέτο της επανεκκίνησης – Τα εργαλεία που θα έχουν οι επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

“Έχουμε τα ίδια μέτρα, που είχαμε και στο πρώτο lockdown, αλλά έχουμε μια τελείως διαφορετική κοινωνική συμπεριφορά, η οποία είναι συνάθροιση του χρόνου που έχει κρατήσει η πανδημία και του χρόνου που έχουν κρατήσει τα διαδοχικά lockdown, είναι σαφές λοιπόν ότι πρέπει να προσαρμοστεί η κυβερνητική στρατηγική στην κοινωνική συμπεριφορά” τόνισε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι “αυτή τη στιγμή συζητιέται μια προσαρμογή της στρατηγικής μας, θα δούμε πού θα καταλήξει η επιτροπή των επιδημιολόγων και πού η κυβέρνηση”.
“Η βοήθεια που έχουμε δώσει είναι πολύ μεγαλύτερη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και χρησιμοποιήθηκε ένα εργαλείο που ήταν δική μου ιδέα, αυτό της επιστρεπτέας προκαταβολής. Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα ξεπεράσει όπως πάνε τα πράγματα τα 8 με 8,5 δισ. ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο μέτρο οικονομικής πολιτικής που έχει υπάρξει στη χώρα για επιχειρήσεις και αφορά συντριπτικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις” περιέγραψε.
“Θα χρειαστεί κι άλλη στήριξη και αφορά την επανεκκίνηση. Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό για τη διευκόλυνση της επανεκκίνησης, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Το μεγαλύτερό του κομμάτι όμως είναι πάνω στο τραπέζι. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τα εξής εργαλεία: τη ΓΕΦΥΡΑ 2 για τους τόκους των επιχειρηματικών δανείων, την επιδότηση παγίων δαπανών για όσους έχουν θέσεις εργασίας, τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το μη επιστρεπτέο κομμάτι της Επιστρεπτέας 1,2,3 και να πάρουν κάποια ρευστότητα άμεσα από τον Ιούνιο και μετά, υπάρχει η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που συνεχίζεται και υπάρχει και το πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίαςπου αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων. Επίσης υπάρχει σχεδιασμός από το υπουργείο Ανάπτυξης με κάποια πρόσθετα προγράμματα. Αυτό είναι το πακέτο της επανεκκίνησης και αμέσως μετά τα χρήματα των επενδύσεων που θα κινητοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης και σε αυτό θα προσθέσουμε και το γεγονός ότι έχουμε την αναβαλλόμενη κατανάλωση αυτού του διαστήματος και τις αποταμιεύσεις που έχουν σωρεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σας υπενθυμίζω ότι έχουμε 21 δισ. επιπλέον αποταμιεύσεις στη διάρκεια της κρίσης που θα μας διευκολύνουν αυτή την κρίσιμη περίοδο” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.