Quantcast
Τσακλόγλου: Έρχονται voucher στους εν αναμονή συνταξιούχους-Τι είπε για τις επικουρικές συντάξεις-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσακλόγλου: Έρχονται voucher στους εν αναμονή συνταξιούχους-Τι είπε για τις επικουρικές συντάξεις-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα συμβάλουν οι δικαιούχοι εν αναμονή συνταξιούχοι στην αμοιβή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στο Open.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να συμβάλει ο δικαιούχος εν αναμονή συνταξιούχος στην αμοιβή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών, προκειμένου να του απονεμηθεί σύνταξη, είπε ότι “δεν είναι κάτι το οποίο θα πούμε να πληρώνει και ο συνταξιούχος. Εκείνο το οποίο σκεφτόμαστε είναι να δώσουμε κάποιο ας το πούμε τύπου voucher σε όποιο συνταξιούχο ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες είτε λογιστών είτε δικηγόρων που να είναι πιστοποιημένοι και να μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία απονομής της σύνταξης τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε αποφάσεις ακόμη, οπότε δεν θα ήθελα να είμαι πιο συγκεκριμένος”.
Για τις επικουρικές συντάξεις
Σε ερώτηση εάν θα αλλάξουν οι επικουρικές συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων είπε: “Όχι, θα ήθελα να είμαι κατηγορηματικός σε αυτό, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ακριβώς στο υφιστάμενο σύστημα. Δηλαδή οι συντάξεις θα εξακολουθήσουν να υπολογίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίζονται και τώρα τόσο για τους τωρινούς συνταξιούχους όσο και γι’ αυτούς που θα πάρουν σύνταξη με το υφιστάμενο σύστημα”.
Σε ερώτηση εάν ισχύει η νέα επικουρική για τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας είπε ότι “ισχύει. Είναι κομμάτι της κοινωνικής ασφάλισης,
οπότε έχει τέτοιες προβλέψεις. Και
μάλιστα εκείνο το οποίο σκεφτόμαστε
είναι ότι θα έχει προβλέψεις ευνοϊκότερες του
υφιστάμενου συστήματος για άτομα που δεν
έχουν συμπληρώσει τη 15ετία για
παράδειγμα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.