Quantcast
Σταμπουλίδης: Δεν χρειάζεται να τρέξουμε όλοι στα καταστήματα - Τι είπε για τα self test στους εργαζομένους - enikonomia.gr
share

Σταμπουλίδης: Δεν χρειάζεται να τρέξουμε όλοι στα καταστήματα – Τι είπε για τα self test στους εργαζομένους

δημοσιεύτηκε:

Για τους εργαζόμενους του λιανεμπορίου αλλά και για το θέμα των self test μίλησε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα. Όσον αφορά στο εάν θα πρέπει να διενεργούνται self test για το COVID-19 στους εργαζόμενους του λιανεμπορίου είπε τα εξής “θα ανοίξουμε εμείς δηλαδή το λιανεμπόριο και πριν πάει κάποιος στη δουλειά του, περιμένει να κάνει το τεστ και εάν είναι τελικά αρνητικός τότε θα μείνει στην επιχείρηση; Αυτό δεν γίνεται”.
“Λέμε ναι στο μέτρο που παίρνουμε που είναι αυτό των self test και θα είναι στη διάθεση όλων των επιχειρήσεων, ναι στους περιοδικούς ελέγχους που δίνουμε τη δυνατότητα μέσω του ΕΟΔΥ όσες επιχειρήσεις είναι πάνω από 20 άτομα να πραγματοποιούν test. Αλλά να είμαστε λίγο ρεαλιστικοί, δεν μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί σε αυτή τη φάση και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και για τεχνικούς λόγους όχι μόνο για λόγους αξίας ως προς το πώς αξιοποιούμε τη δυνατότητα να έχουμε πια τα στοιχεία από πριν όταν κάνεις τεστ . Μια επιχείρηση δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτό”, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι “αυτό όλο πρέπει να έχει τη χρησιμότητά του ως προς τη λειτουργία της αγοράς”. “Το self test δεν είναι προαπαιτούμενο για να πάει κάποιος στη δουλειά του. Η επιχείρηση που θα ανοίξει, θα πρέπει να έχει μπροστά της τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει “, σημείωσε μεταξύ άλλων.
Θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο
Σε ερώτηση εάν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο είπε “Αυτό δεν το θέλουμε. Γι’ αυτό και λέμε ότι ο κόσμος θα πρέπει να δείξει μεγάλη ψυχραιμία και να μην παρασύρεται από την λογική: ότι δεν θα προλάβει να πραγματοποιήσει τις αγορές του “.
“Έχουμε τη δυνατότητα, τα μαγαζιά έχουν ήδη εφοδιαστεί, έχουν ποικιλία και ποσότητα αγαθών. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε όλοι με τρόπο συνετό προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας και εφόσον επαναλαμβάνω έχουμε κλείσει ραντεβού .Το πιο σημαντικό είναι αυτό “, συμπλήρωσε.
“Πρέπει να επισημάνουμε καταρχήν ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ραντεβού τους με τις επιχειρήσεις” για τις αγορές τους, σημείωσε και τόνισε ότι μετά θα πρέπει” να χρησιμοποιήσουν το 13032, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το δεύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να τρέξουν όλοι στα καταστήματα καθώς με αυτούς τους δύο τρόπους και με το click inside και με το click away θα δουλέψουν, οπότε δεν χρειάζεται να τρέξουμε να προλάβουμε κάτι “.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.