Quantcast
Χαρίτσης: Η ζοφερή πραγματικότητα δεν αντιστρέφεται με τα κυβερνητικά ημίμετρα ούτε με ευχολόγια - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Η ζοφερή πραγματικότητα δεν αντιστρέφεται με τα κυβερνητικά ημίμετρα ούτε με ευχολόγια

δημοσιεύτηκε:

“To εξαμηνιαίο δελτίο οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα επιβεβαιώνει ότι η ελλιπής στήριξη και η ανασφάλεια που εντείνεται από τις κυβερνητικές παλινωδίες, πλήττουν ασύμμετρα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις”, σημειώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι “μία στις δύο από αυτές έχουν ταμειακά διαθέσιμα το πολύ για έναν μήνα και τέσσερις στις δέκα αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου”.
Όπως σχολιάζει, “για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”. “Αλλά και οι καταστροφικές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα από την παντελή απουσία ενός ρεαλιστικού και ολοκληρωμένου σχεδίου για την επανεκκίνηση της αγοράς”, προσθέτει.
“Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι η έρευνα αφορά στο 2ο εξάμηνο του 2020, συνάγεται ότι η δυσοίωνη αυτή εικόνα έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2021”, υπογραμμίζει, κάνοντας λόγο για “ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι”, η οποία “δεν αντιστρέφεται με τα κυβερνητικά ημίμετρα ούτε βεβαίως με ευχολόγια”.
“Απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις, όπως αυτές που επισημαίνει η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που κάνει έκκληση για στήριξη των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα, προγράμματα διατήρησης των θέσεων εργασίας με κάλυψη και του μισθολογικού κόστους και κάλυψη μέρους των οφειλών της πανδημίας.
Όσα δηλαδή έχει τεκμηριωμένα και κοστολογημένα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας”, καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.