Quantcast
Ψηφιακή κάρτα: Τι θα ισχύει για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν σύστημα για να τη χτυπούν οι εργαζόμενοι - enikonomia.gr
share

Ψηφιακή κάρτα: Τι θα ισχύει για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν σύστημα για να τη χτυπούν οι εργαζόμενοι

δημοσιεύτηκε:

Για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν σύστημα για να χτυπούν την ψηφιακή κάρτα εργασίας τους οι εργαζόμενοι κατά την προσέλευση στην εργασία και κατά την αποχώρησή τους μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κωστής Χατζηδάκης στο Mega. Όπως είπε “υπάρχουν ορισμένες δουλειές εξωτερικές όπου δεν έχει πόρτα να ανοίξει ο εργαζόμενος” για να εφαρμοστεί η κάρτα εργασίας.
Και πρόσθεσε ότι σε αυτήν περίπτωση “θα προβλέπεται και από τις υπουργικές αποφάσεις και από τον μηχανισμό ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί το κινητό του, το tablet του κλπ. Θα υπάρχει μια ευελιξία… θα συνεργαστούμε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έτσι ώστε να υπάρχουν όλες οι τεχνικές προϋποθέσεις”.
Kαι συνέχισε λέγοντας ότι θα βάλουμε εμείς τον μηχανισμό για ψηφιακή κάρτα εργασίας στις επιχειρήσεις που δεν τον διαθέτουν.
“Θα υπάρχει κεντρικός μηχανισμός, πώς κάνουμε τώρα με τους εμβολιασμούς και κανονίζουμε τα ραντεβού, τηρουμένων των αναλογιών κάτι τέτοιο θα είναι”, συμπλήρωσε. Εν συνεχεία παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα. Ας πούμε για παράδειγμα ότι ένας εργαζόμενος απασχολείται σε ένα κομμωτήριο που δεν έχει πόρτα. Σε αυτήν περίπτωση ο εργαζόμενος θα έχει το κινητό του τηλέφωνο μαζί την ώρα που πηγαίνει στη δουλειά του. Υπάρχουν και τεχνολογίες εντοπισμού, φαίνεται πού είναι ο εργαζόμενος,… θα χτυπάει στο τηλέφωνο του ότι “έφτασα” και όταν θα φεύγει θα χτυπάει ότι “έφυγα”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.