Quantcast
"Δίχτυ" ασφαλείας για 588.000 εργαζομένους - Ποιοι προστατεύονται από τις απολύσεις έως τις 31 Αυγούστου - enikonomia.gr
share

“Δίχτυ” ασφαλείας για 588.000 εργαζομένους – Ποιοι προστατεύονται από τις απολύσεις έως τις 31 Αυγούστου

δημοσιεύτηκε:

Προστατευόμενοι από τις απολύσεις είναι έως τις 31 Αυγούστου τουλάχιστον 588.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκαναν χρήση του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”.
Προστασία παρέχεται και στους εργαζομένους που απασχολούνται σε πληττόμενες επιχειρήσεις και έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης. Στον αντίποδα, αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας ενδέχεται να βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες ανοίγουν σταδιακά, χωρίς να κάνουν χρήση του μέτρου των αναστολών.
Άλλωστε, το μέτρο αυτό, που αποτέλεσε τον… αναπνευστήρα για χιλιάδες διασωληνωμένες επιχειρήσεις και, κατά περιόδους, το μοναδικό στήριγμα σχεδόν για το ένα τρίτο των μισθωτών, οι αναστολές συμβάσεων και τα 534 ευρώ από το κράτος, σταδιακά μειώνονται, είτε γιατί οι επιχειρήσεις βγαίνουν από τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους επιχορηγούμενους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ), είτε επειδή το οικονομικό επιτελείο βάζει «κόφτες» προκειμένου τα χρήματα να κατευθυνθούν σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Να σημειωθεί ότι, εκτός από την οικονομική στήριξη, η βασική προστασία των εργαζομένων σε αναστολή αφορά τη ρήτρα μη απόλυσης για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της επιδότησης με τα 534 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.