Quantcast
Airbnb: Πότε ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων θα αποβάλλονται από τις πλατφόρμες - enikonomia.gr
share

Airbnb: Πότε ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων θα αποβάλλονται από τις πλατφόρμες

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζουν οι κανόνες για τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές ακινήτων που θα μισθώσουν τα οικήματα τους σε πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb. Αναλυτικά, σύμφωνα με τους νέους κανόνες ισχύουν τα εξής:
-Όσοι επιθυμούν να καταχωρήσουν το ακίνητό τους στην Ελλάδα σε πλατφόρμα για βραχυχρόνια μίσθωση θα πρέπει πρώτα να έχουν λάβει από την ΑΑΔΕ Αριθμό Μητρώου Ακινήτου.
-Όσοι δεν θα διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και δεν τον έχουν καταχωρίσει στο ειδικό πεδίο της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, τότε θα αποβάλλονται αυτομάτως και οι αναρτήσεις των ακινήτων θα αφαιρούνται.
Επίσης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την συμφωνία που υπέγραψε η ΑΑΔΕ με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb, Booking, Expedia), προβλέπονται τα εξής: οι πλατφόρμες θα στέλνουν κάθε Φεβρουάριο μαζικά τα στοιχεία με τις εισπράξεις από τα μισθώματα στην ΑΑΔΕ. Εν συνεχεία η Αρχή θα περνάει τα στοιχεία αυτά στη φορολογική δήλωσή κάθε ιδιοκτήτη με βάση τον αριθμό μητρώου του ακινήτου και θα τον φορολογεί για τα εισοδήματα που θα έχει εισπράξει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με βάση την κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος από ακίνητα όπως ισχύει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.