Quantcast
Αυτές είναι οι νέες άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς - enikonomia.gr
share

Αυτές είναι οι νέες άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς

δημοσιεύτηκε:

Θεσπίζονται νέες άδειες για τους εργαζόμενους γονείς, σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.
Αναλυτικά οι νέες άδειες που θεσπίζονται είναι οι εξής:
1.Άδεια πατρότητας
Άδεια 14 ημερών κατά τη γέννηση του τέκνου θα μπορούν να λάβουν οι πατέρες εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 10 ημέρες οι πατέρες που εργάζονται με μερική απασχόληση.
2.Γονική άδεια 4 μηνών και για τους δύο γονείς
Γονική άδεια 4 μηνών θα μπορούν να λαμβάνουν και οι 2 γονείς με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες με τον ελάχιστο νομοθετημένο μισθό. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα η εν λόγω άδεια ήταν άνευ αποδοχών. Η άδεια αυτή μπορεί να δίνεται συνεχόμενα ή τμηματικά μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των 8 ετών.
3.Η άδεια για γονείς διδύμων τριδύμων ή και περισσότερων τέκνων
Γονική άδεια για κάθε παιδί ξεχωριστά, διακεκομμένα ή και συνεχόμενα θα μπορούν να λάβουν οι γονείς διδύμων, τριδύμων ή και περισσότερων τέκνων. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι μπορούν να λάβουν το επίδομα για επιπλέον 2 μήνες ανεξαρτήτως του αριθμού των παιδιών που γεννήθηκαν μαζί.
4. Άδεια για την φροντίδα προσώπου
Κάθε εργαζόμενος που έχει συμπληρώσει στον ίδιο εργοδότη 1 έτος απασχόλησης και εφόσον υπάρχει ιατρική γνωμάτευση θα μπορεί να λαμβάνει άδεια 5 ημερών για την φροντίδα προσώπου .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.