Quantcast
Χατζηδάκης για αρνητές εμβολίου: Δεν υπάρχει ρύθμιση για απολύσεις - Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης για αρνητές εμβολίου: Δεν υπάρχει ρύθμιση για απολύσεις – Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχει ρύθμιση απόλυσης για τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν για τον COVID-19 ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο MEGA. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν ένας επιχειρηματίας μπορεί να απολύσει έναν εργαζόμενο που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό απάντησε τα εξής “Γι’ αυτά υπήρξαν τοποθετήσεις, υπήρχε συγκεκριμένη διευκρίνιση, δεν θέλω να ανοίξω ξανά το θέμα το οποίο έχει κλείσει”.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι “υπάρχει τοποθέτηση της κυβέρνησης, το θέμα έχει κλείσει” και τόνισε με έμφαση ” να μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση”.
“Μην φοβάται κανένας άνθρωπος, σας παρακαλώ τώρα, αρκετά προβλήματα έχουμε στη ζωή των ανθρώπων”, σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων και στους αρνητές εμβολίου.
Για τις εκκρεμείς συντάξεις
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων λέγοντας ότι ” η διαδικασία για τις εκκρεμείς συντάξεις προχωρά” και πρόσθεσε ότι “έχουμε πέσει από τις 155.000 στην αρχή της χρονιάς, στις 135.000 περίπου μέσα σε 3 μήνες”.
“Το πρόβλημα παραμένει μεγάλο. Tώρα κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια με τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το βουνό των συντάξεων. Και θα έχουμε νέα σε σχέση με την εκπαίδευσή τους πολύ σύντομα, θέλουμε μέσα στο καλοκαίρι να μπει μπροστά και αυτή η μηχανή” σημείωσε μεταξύ άλλων.
Σε ερώτηση εάν σε 2-3 χρόνια θα πάρουν οι 100 χιλιάδες πολίτες τη σύνταξή τους είπε ” Ε! όχι σε 2-3 χρόνια. Συγγνώμη τώρα … η προσπάθεια είναι να πάμε σε μια πολύ πιο σημαντική επιτάχυνση κάθε μήνα που θα περνάει. Τώρα το καλοκαίρι και νωρίς το φθινόπωρο είναι το κρίσιμο διάστημα” .
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρουν μέσα στο καλοκαίρι οι 100 χιλιάδες πολίτες τη σύνταξη τους. “Μέσα στο καλοκαίρι θα επιταχυνθεί σημαντικά η προσπάθεια και νωρίς το φθινόπωρο. Τώρα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα νομίζω θα είμαι σε θέση να σας πω σε 1, 5 μήνα από τώρα που μιλάμε”, πρόσθεσε.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.