Quantcast
ΕΤΕπ: Χρηματοδοτικά προγράμματα 2 δισ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

ΕΤΕπ: Χρηματοδοτικά προγράμματα 2 δισ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Χρηματοδοτικά προγράμματα ύψους 2 δισ. ευρώ για τη στήριξη και διευκόλυνση μικρομεσαίων (SMEs) και μεγαλύτερων (MidCaps) επιχειρήσεων παρέχει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, στο πλαίσιο του πρώτου τμήματος της νέας δανειακής σύμβασης που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ,Κρίστιαν Κέττελ Τόμσεν.
Η πρώτη δόση της δανειακής σύμβασης ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και απορρόφηση της πρώτης φάσης του προγράμματος θα υπογραφεί η συμφωνία για τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ.
Με αφορμή την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης η πρόεδρος & CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα/HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, η καθοριστική συνεισφορά της οποίας αναγνωρίστηκε, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί μια σημαντική στιγμή για την ελληνική οικονομία και την Hellenic Development Bank.
«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δείχνει εμπιστοσύνη στις προοπτικές και ενισχύει εμπράκτως την δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με μόχλευση των δημοσίων πόρων, δημιουργεί νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που διευκολύνουν την πρόσβαση ακόμη περισσότερων μικρομεσαίων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα 400 εκατομμύρια ευρώ της δανειακής σύμβασης, σε αρμονική και αμοιβαίως επωφελή συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, θα πολλαπλασιαστούν έως και τρεις φορές στηρίζοντας την πραγματική οικονομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Ευελπιστούμε ότι η επιτυχία αυτών των προγραμμάτων θα οδηγήσει σε ακόμη στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων», είπε η κ.Χατζηπέτρου.
Στόχος της συμφωνίας είναι να δοθούν συνολικά δάνεια συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων το 30% θα χορηγηθεί σε επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης και το 70% σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τη στενή συνεργασία και συγχρηματοδότηση της HDB και του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.