Quantcast
«Γέφυρα 2»: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - enikonomia.gr
share

«Γέφυρα 2»: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα Τετάρτη, 30 Ιουνίου αναμένεται να καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων οι πρώτες επιδοτήσεις για τα ενήμερα δάνεια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» και έχουν εγκριθεί.
Η πληρωμή αυτή θα αφορά στις επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση έως τις 31 Μαΐου για να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα και έχει εγκριθεί και αφορά το διάστημα των 8 μηνών. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» μπορούν να ενταχθούν μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι ελεύθεροι επιχειρηματίες -επιτηδευματίες, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την κρίση της πανδημίας και έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές αλλά και οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Σημειώνεται ότι η συνεισφορά του Δημοσίου στα εγκεκριμένα επιχειρηματικά δάνεια διαμορφώνεται ως εξής:
-Εξυπηρετούμενα δάνεια:
Στο 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 80% για το 2ο τρίμηνο και στο 70% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.
Μη εξυπηρετούμενα δάνεια:
Στο 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.
Πάντως, το μέγιστο ποσό της μηνιαίας επιδότησης που θα λάβει μια ατομική επιχείρηση χωρίς προσωπικό ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας ανέρχεται στα 600 ευρώ .Ενώ το μέγιστο ποσό της μηνιαίας επιδότησης που θα λάβει μια μεσαία επιχείρηση ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.