Quantcast
Αποζημίωση ΟΑΕΔ για 5.000 ανέργους: Παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών - enikonomia.gr
share

Αποζημίωση ΟΑΕΔ για 5.000 ανέργους: Παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 14 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την καταβολή αποζημίωσης στους ωφελούμενους του “Προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 5.000 άνεργους νέους έως 29 ετών” λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ.
Η προθεσμία υποβολής για τους υπολειπόμενους μήνες εργασιακής εμπειρίας θα είναι το πρώτο πενθήμερο του επόμενου μήνα όπως ορίζεται στο Κεφάλαιο 10 της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 2/2021.
Οι πάροχοι καλούνται ως πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στο πεδίο Πληρωμές και να επισυνάψουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του παρόχου/επιχείρησης, στην οποία:
i. δηλώνεται ότι η δράση υλοποιείται σύμφωνα με τους όρους της παρούσας και
ii. πιστοποιείται, στον ΟΑΕΔ, η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των ωφελουμένων, προκειμένου να τους καταβληθεί η αποζημίωση.
β) Μηνιαία συγκεντρωτική κατάσταση, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του παρόχου/επιχείρησης, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα στοιχεία για κάθε ωφελούμενο:
i. Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο
ii. Ημερομηνία υπογραφής συμφωνητικού συνεργασίας
iii. Επωνυμία παρόχου/επιχείρησης
iv. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
v. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) vi. Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) e-ΕΦΚΑ
vii. Αριθμός καταθετικού λογαριασμού σε μορφή IBAN (με πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο), μόνο για τον πρώτο μήνα
viii. Ημέρες απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
iv. Συνολικό ποσό αποζημίωσης
γ) Αντίγραφο παρουσιολογίου που τηρείται στον πάροχο/επιχείρηση.
Μπορείτε να δείτε τις σχετικές οδηγίες και τα έντυπα του προγράμματος στη σελίδα του προγράμματος στο σύνδεσμο:https://www.oaed.gr/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton
Το ΚΠΑ2 άμεσα με την παραλαβή των ανωτέρω δικαιολογητικών, προβαίνει σε διοικητικό έλεγχο και σε περίπτωση που αυτά είναι πλήρη και ορθά, δημιουργεί τις λίστες πληρωμών των ωφελουμένων στο ΟΠΣ ΟΑΕΔ, οι οποίες εγκρίνονται από τον Προϊστάμενο του αρμόδιου ΚΠΑ2 και πιστώνονται οι λογαριασμοί των ωφελουμένων

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.