Quantcast
Πρόεδρος Eurogroup: Γιατί ξεχωρίζει το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος Eurogroup: Γιατί ξεχωρίζει το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους ξεχωρίζει το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης παρέθεσε ο πρόεδρος του Εurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Όπως είπε τo ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης ξεχωρίζει για δύο λόγους: Το εύρος επενδύσεων με κεφάλαια 30 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 16% του ΑΕΠ και τον ποιοτικό σχεδιασμό. Οι επενδύσεις θα κάνουν τη διαφορά στο πράσινο και ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας ανέφερε, στέλνοντας το μήνυμα ότι «έχουμε σχέδιο για την επόμενη ημέρα με το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα, με τα 70 δισ. ευρώ που θα αντλήσει η χώρα». Τόνισε μάλιστα ότι ακρογωνιαίος λίθος για όλα αυτά είναι οι μεταρρυθμίσεις και η δουλειά που έχει γίνει από τον Χρήστο Σταϊκούρα και την κυβέρνηση.

Για την ελληνική οικονομία
Ο Ντόναχιου επαναβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά 4,3% φέτος και 6% το 2022 τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη μου χαρά και προνόμιο που βρίσκομαι στο υπουργείο Οικονομικών και στην Αθήνα». Αναφέρθηκε προσωπικά στον Χρήστο Σταϊκούρα λέγοντας ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αποτελεί ένα πολύτιμο και αξιοσέβαστο μέλος του Eurogroup».

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης στην Ε.Ε. και την ελληνική οικονομία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία των εμβολιασμών, ενώ επισήμανε ότι πάνω από το 65% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου. Όπως είπε. οι εμβολιασμοί δημιουργούν θετικές προοπτικές ανάπτυξης στην ΕΕ στο 4,8% φέτος και 4,5% το 2022. Βρισκόμαστε σε μια πρώιμη φάση ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης για την ΕΕ, προσέθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι τα ίδια σημάδια δείχνει και η ελληνική οικονομία για την οποία προβλέπεται οικονομική μεγέθυνση 4,3% το 2021 και 6% το 2022.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.